sök taxi

"beräknar och jämför taxipriser för just din resa!"

Stad:
Från:
Till:
Tid: :
Biltyp:

Taxiblogg

sök taxi
Bli fan av iqtaxi.se på facebook

Taxibolagen tar extra betalt vid fastpriser under kaoset med vulkanskan!?

För några månader sen va det snökaos och inställda tåg, nu är det aska och inställda flyg, katastrofer som ger hela taxibranschen ett lyft. I flera tidningar idag (e24, dn, sydsvenskan och svd) går det att läsa om taxibolagen som gör långresor tvärsöver hela landet. Både svd och e24 nämner att vissa bolag har gått över till fasta priser för långkörningarna, men frågan är om de fasta priserna verkligen är billigare än de vanliga priserna? Så vi använder självklart vår sida och jämför lite priser;

Taxi Stockholm tar 8365 kr till Malmö från Stockholm enligt e24
Vad kostar det då om man hade kört rullande taxameter med Taxi Stockholm och börjat sin resa kl 9 igår fredag;
Använder vi oss av iqtaxi uppskattas resan vara 613km lång och ta 6 timmar och 15 minuter och ska då kosta 7838 kr, dvs 527 kr mindre!

Stockholm till Göteborg kostar med fasta priset för Taxi Stockholm 6400 kr enligt e24, samma beräkning med iqtaxi ger priset 6051 kr, dvs 349 kr mindre!

Svd skriver att Stockholm till Köpenhamn med Taxi Kurir kostar 11 500 kr fast pris, samma beräkning igen ger priset 8613 kr! Det vill säga Taxi Kurirs fastpris dagtid under vardagar är hela 2887 kr dyrare eller 25%!

Ok, man kan tänka sig att resorna tar längre tid i och med att man måste stanna och äta, tanka, etc men det vi vill visa är att de fasta priserna inte alls är speciellt bra. Och att Taxi Kurir tar 25% mer på sin resa till Köpenhamn på en vardag känns ju hutlöst. Jag hoppas verkligen att de priset bara gäller under helgen och att det är billigare på vardagar, annars lurar Taxi Kurir kunderna till att betala ett överpris. Tänk på att åker du en vardag, dagtid med fastpris så ska du ha ett betydligt bättre pris än om du åker helg eller kvällstid.

Intressant?

Tipsa andra:
 • Skriv ut artikeln!
 • Facebook
 • Google
 • Maila artikeln!
 • RSS
 • Pusha
 • TwitThis

Relaterade inlägg

Etiketter: , ,

4 kommentarer till “Taxibolagen tar extra betalt vid fastpriser under kaoset med vulkanskan!?”

 1. David (6 comments) skriver:

  Intressant som fan. Själv tog jag mycket jäktad taxi till fast pris till ett flyg i Västerås. Sen var flyget försenat 3 timmar!

 2. guest (1 comments) skriver:

  Hur i helvete kan taxipriserna vara så löjeväckande höga? Chaffisarna är ju oftast in hjärnkirurger eller raketforskare, våra bensinpriser ligger inte på 100:-/litern, bilarna är ju oftast inte ferraris…och ändå, varför? Förklara gärna för mig hur dessa hutlösa priser kan motiveras!!!

  Skäms era ockrare!

 3. Taxiroy (2 comments) skriver:

  Någon måste ha fått det om bakfoten att fasta priser skall vara LÄGRE än rullande.

  Kunden väljer själv om hon vill ha resan till fast pris eller på taxameter. Anledningen till att åtminstone Taxi Stockholm har fasta priser är för kundens skull.
  Om du ringer taxi kl 7 på morgonen och det är rusningstrafik och långa köer, vill du då verkligen att taxametern ska ticka hela tiden? Bättre är väl då att få ett fast pris som är lite mer men då är du garanterad detta pris…

  Samma gäller till Malmö, vad vet du om vilka hinder som uppstår på vägen?

 4. NEX-5 (1 comments) skriver:

  Det var några intressanta grejer där. Tack för utstationering det.

Lämna en kommentar

 • Bloggensstartsida

 • Omröstning

  Vilken är den viktigaste faktorn vid val av taxibolag?

  View Results

  Loading ... Loading ...
 • Arkiv

 • Kategorier

 • Kommentarstoppen

 • Meta