sök taxi

"beräknar och jämför taxipriser i stockholm"

Stad:
Från:
Till:
Tid: :
Biltyp:
Bli fan av iqtaxi.se på facebook

Läs mer om taxi i Sverige

Svenska Taxiförbundet

Information om vår taxitjänst

På iqtaxi.se får du reda på verkliga priser vad det kostar att åka taxi mellan två olika adresser den tid du önskar.

I vår databas finns prisuppgifter varje timme över hela veckan från över 95 taxibolag i olika städer i Sverige med som vanlig biltyp och storbil.

Vi beräknar sedan priset beroende på vilken tid du åker, hur lång din taxifärden är och hur lång tid din taxiresa förväntas ta. Eftersom priset är beräknat kan det skilja något mot det riktiga priset eftersom, köer, vägarbeten etc kan påverka priset.

Vem/vilka ligger bakom iqtaxi.se

Vi var fyra personer från Stockholm som fick idén till tjänsten. Idén leddes senare till utvecklingen av iqtaxi.se av mig Mattias Haraldsson, som numera ensam driver sidan, vid sidan av mitt ordinarie arbete.

Vill du kontakta mig gör du det enklast genom att maila till mattias@iqtaxi.se.

Idén till iqtaxi.se fick vi efter att vi flera gånger har känt oss lurade när vi åkt taxi. Priserna för liknande taxifärder kunde variera med 50-100%, och vi visste aldrig hur mycket en taxiresa ungefär skulle kosta.

Tycker du det är svårt att jämföra priser mellan taxibolagen?

I Sverige råder sedan 1990 en avreglerad taximarknad, detta har dock inte fått önskade konsekvenser då det blivit väldigt svårt för konsumenterna att jämföra priserna vilket har lett till höjda taxipriser överlag.

Vägverket har därför infört direktiv om att alla bilar måsta ha så kallade jämförelsepriser för alla taxor. En jämförelseresa är en resa som är 10 km lång och som tar 15 minuter. Detta har givit en viss förbättring, men handen på hjärtat tycker du det fortfarande är lätt att jämföra taxipriserna mellan olika taxibolag. Nej inte direkt va?

Jämförelsepriserna är ju inte direkt jämförbara direkt av:

Olika taxibolag har exempelvis olika grundavgifter vilket gör att en lång taxiresa samma tid är billigare hos ena taxibolaget men det är bättre att välja det andra bolaget om resan är kort.

Vissa bolag har dyrare tariff de första kilometerna

Men det som framförallt gör det extremt svårt att jämföra bolag är att taxibolagen själva kan välja exakt vilken tid de olika taxorna ska gälla.

I Stockholm ändras taxipriserna (och därmed vem som är billigare än den andra) för de fem största bolagen vid över 30 tillfällen per vecka!

Hur ska någon vettig människa kunna hålla reda på det?

Vi har därför tagit fram tjänsten iqtaxi.se som på ett enkelt och smart sätt visar aktuell prisinformation för just din resa den tid du vill åka.

På detta sätt hoppas vi också kunna hjälpa till att få en fungerande taxikonkurrens i Sverige där bolag med bra kvalité och billiga priser blir mer belönade av fler kunder.